Meta Tag Label Blogspot (SEO Friendly)

Meta tag label blogspot SEO Friendly buzz!! Baiklah sekian lama saya blogging belum pernah rasanya ada blogger share meta tag untuk blogspot untuk tujuan SEO.

Tiba masanya membalas penantian rakan-rakan akan tutorial SEO. Semoga ianya menjadikan blog anda lebih optimize ( thanks juga kepercayaan SEO akan template design saya thesis for blogspot : bagi yang menggunakannya ).

Meta Tag Label Blogspot (SEO Friendly)

Tujuan meta tag label blogspot itu juga adalah bagi mengelakkan duplicate title dan description  di google kelak. Ikuti tutorial meta tag label blogspot SEO Friendly dibawah.

Meta Tag Label Blogger (Category)

Dari Dasrboard Blogger anda, pergi ke > Design > Edit HTML. Kemudian letak kod dibawah tepat diatas line <!-- TAMAT STRUKTUR META TAG  -->.



Kemudian klik button PREVIEW : Jika tiada sebarang kecacatan dan eror, save!! (kkini label anda sudah SEO friendly secara automatik generate descriptiom dan keyword tag relevan untuk paparan di google)

AMARAN : Sebaiknya anda tidak mengubah apa-apa struktur kode diatas, ini kerana ianya memang SEO friendly dan automatik create keyword yang relevan sebagai capture title dan description di search engine kelak. Dan dengan struktur di atas, blog anda tidak akan mengalami duplicate title dan description kelak apabila label anda di index google.

{ 32 comments.. read them below or add one }

yastro yastro April 07, 2012
Blog aku kena buh gak ke meta tag ni bro?
Fauzi Blog Fauzi Blog April 07, 2012
macamnya ni lah tutorial yg saya cari2. thanks bro shahrul :)
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang April 18, 2012
Assalam..
Line mana satu ek? Ada jumpa 2 tempat macam kod ni..
b :if cond ='data : blog. url
nak letak kat mana?
Berita Terbaru Berita Terbaru April 19, 2012
Wslm Iza... Iza letakkan kod saya berikan tepat DIATAS
Old-Trafford Old-Trafford April 26, 2012
Kalau pasang code ni nanti post entry terbaru google x index. Ada cara lain x untuk bg google index dengan code ni.
Berita Terbaru Berita Terbaru May 03, 2012
Post baru tetap indwx bro. kod ini adalah menghasilkan susunan title dan description dynamic :) . komfom index dengan baik,. sebab skang tgh ekspirimen dgn du blog dalam contest SEO lelaki kacak. dua2 blog kat top 1st page google. jgn risau bro sy buat kajian lu sblm share :) gud luck ye
Berita Terbaru Berita Terbaru May 03, 2012
sama sob. salam kenal yaa :)
Zarith Zarith May 04, 2012
salam..nak bertanya sikit..sy dah download template dari thesis for blogspot ni..adakah ini kod untuk meta tag homepage sahaja atau sekali untuk single post..?
Berita Terbaru Berita Terbaru May 04, 2012
Wslm bro. Kod meta tag seperti di atas ini adalah tambahan... Means dalam yg bro download tu, belum ada meta tag dia atas

bro download : just ada meta tag homepage dan single post ...Homepage bro kena ubah sket sperti di link http://thesisforblogspot.blogspot.com/2011/11/set-up-meta-tag.html

Meta Tag di atas : Tidak mewakili homepage dan singlepost. dia dia meta tag untuk link label sahaja. So step diatas adalah untuk label bro. :)

jika ada masalah dapatkan support di link : https://www.facebook.com/groups/thesissupport/
Zarith Zarith May 04, 2012
This comment has been removed by the author.
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang May 24, 2012
Dah bubuh benda ni tapi gtmetrik tak dapat nak analisis pulak.
hpmurah2u hpmurah2u June 19, 2012
nk paste kod tu kat mane sebenarnya?pening palo den cari
Call center Call center July 10, 2012
makasih infonya jika butuh driver pc andlaptop silahkan gratis
http://klikdrivers.blogspot.com/
arkhananta weblog arkhananta weblog July 14, 2012
makasih tutorialnya gan, ta coba dulu.. smoga berhasil
988bet agen bola untuk prediksi piala eropa 2012 988bet agen bola untuk prediksi piala eropa 2012 July 21, 2012
Barutau nih ada meta tage seperti ini,terimakasih ya infonya, salam kenal dan sukses untuk anda
KONTES SEO2 KONTES SEO2 August 04, 2012
ADUH ,PAK CE SAYA MASIH KURANG FAHAM NIH,
blogonlin blogonlin August 04, 2012
KUNJUNGAN BALIK YA , DARI SAYA BLOGGER BARU, BLOG ANDA SANGAT SIMPLE ,DAN OKEY
laku.com laku.com August 04, 2012
artikel anda sedikit tapi kaya manfaat, sangat berguna sekaliunruk saya
cybercroome cybercroome August 05, 2012
thanks gan bermanfaat...
iklan internet murah iklan internet murah August 10, 2012
makasih tutorialnya gan, ta coba dulu.. smoga berhasil
bloggers info bloggers info August 21, 2012
setelah saya pake tapi kebapa jadi banyak duplikat meta tage Addressing the following may help your site's user experience and performance.
Meta description Pages
Duplicate meta descriptions 407
Long meta descriptions 0
Short meta descriptions 15
Title tag Pages
Missing title tags 0
Duplicate title tags 375
Long title tags
afifudinsohaini afifudinsohaini December 24, 2012
This comment has been removed by the author.
afifudinsohaini afifudinsohaini December 24, 2012
bro asal aku tak jumpa arahan struktur meta tag tamat tu ea?..meta seo end ada la..yang tu ker?harap bantu
Berita Terbaru Berita Terbaru January 05, 2013
Salam bro. bro pakai Thesis 1 or 2 ? yg ni untuk thesis 1 je. Thesis 2 siap2 ada dah.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha January 17, 2013
version 2 da masuk kan ne?xperlu nak masukkan lagi?
Hakim Hakim February 08, 2013
owh untuk version 1 patut la cari tak jumpa
mas mas January 02, 2014
thanks gan bermanfaat...