Thesis For Blogspot — Download

on 17 Nov 2011

Thesis for blogsspot ke? Entah lah, aku memang banyak terapkan element thesis untuk for blogger blogspot ini. Memandangkan aku meminati thesis dan suka function SEO yang di miliki template popular itu selapas aku cuba kaji dari pelbagai sudut.

Thesis For Blogspot

Di atas ini antara skin thesis yang aku suka. Anyway sekadar perhiasan ok, untuk kisah dan cerita template ini nanti aku akan publish. Disni aku bagi link download dahulu ( sila klik button di bawah untuk download ).

Thesis For Blogger Blogspot

Pastikan ikuti tutorial untuk template ini di entri lain. Ok semoga template thesis for blogger blogspot ini di sukai dan memberi seribu makna dalam arena blogging korang dengan SEO.
5

{ 105 comments... read them below or add one }

  1. Testing Comment by Auhtor Blog...

    1. Hahahaha

    2. Huhuhuhu

    3. Hihihihi

    4. Ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thereaded comment publish...

      Delete
    2. Threaded comment try and error..

      wahahaha...

      Delete
  2. haha! testing yang lawak.. nnti aku try :D

    ReplyDelete
  3. Testing komen Shah kekekekee terbaik XD

    LULUS

    ReplyDelete
  4. SHah, buang word verification, susah la nak komen, sangkut-sangkut

    ReplyDelete
  5. Haha kemain korang hahaha...

    ok nanti aku buang word verification tu..

    ReplyDelete
  6. siap testing2 benar kat blog ni :)
    testing jugal lah
    hehehe

    ReplyDelete
  7. Testing Comment By Anonymous.

    1. Walalalawei!!

    2. Perghhhhhh~

    3. Tu diaaa!@##

    4. Terbaekk $%^&

    ReplyDelete
  8. hahahuhu test jugak bro...hahaha

    ReplyDelete
  9. malam ni x leh d/load la bro...esok la kot...dh 2 kali try, gagal laaa....:(

    ReplyDelete
  10. Yastro : apasal gagal bro?? Line lembab eik tuk download? takpe. nnt2 la :D

    ReplyDelete
  11. setle bro..aku dh d/lod malam nih...tq.

    ReplyDelete
  12. terbaiklah.kami dah try sekejap..then header yg lame bertindih dgn header yg baru thesisfor blogspot nie..ker kami ade tertinggl step?sekrg kami pakai template asal semula..nk berguru hbis2 dulu tentg tmplte yg terbaik ni.bar nk tukar.sebb bab2 coding n mcm2 ni kami sgt tipis ilmunya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi bro. nice to know u :) .

      orite... Blog ni suopport tutorial utk template ni...
      bro boleh tgk cara tukar header melalui link di bawah :-

      link : Cara TUkar Header thesis for blogspot

      Jika ada sebarang masalah. bro boleh like kami di Fan Page FB dari widget "Get Update" pada sidebar tu ye :)

      Delete
  13. terbaik ni..memang tengah cari untuk Blog blogspot aku..TQ bro..

    ReplyDelete
  14. bro.. nak tahu kalau nak update templete baru ni kena tu kar balik code link lama ka.. ada cara yg lagi mudah.. huhu.. sory menyusahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Means tukar code link lama mcm ne bro? sama je mcm dulu. Ikut je mcm dulu... Akan lepas snippets nnt bro...

      Delete
  15. nak tambah code tuk snippet saja.. ada tak? mls nak edit balik semua code.. hehe

    ReplyDelete
  16. takyah pening2 buat template mesra SEO.download je template ni..hehe...TQ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu,, ni master baik sangat na bagi2 template

      Delete
  17. terimakasi banyak templatenya brow, awak demen ma ni template

    ReplyDelete
  18. Asal tak leh bukak? loading lame

    ReplyDelete
  19. template ni bagus sekali. semoga sama hebatnya dgn thesis for wordpress

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah bro. masing2 ada pro and contra kalo compare2.. thanks ye singgah bro =)

      Delete
  20. Salam bro, tumpang lalu. Aku nak guna template nih kt blog aku. Thanks 4 this nice template. :)

    ReplyDelete
  21. wah, mantap banget nih bang,,,jarang banget yg make nih template... ijin download ya... thanks seo...memang...mantap...tap...

    ReplyDelete
  22. menurut ane, nih template terbaik nomor satu gan... dites doctor 100 persen mantap

    ReplyDelete
  23. terima kasih banyak2 bro sebab sudi berkongsi template yg benar2 seo friendly ni dah byk template blogspot yg saya guna pakai dan saya rasa template ini lah yg paling best saya guna

    ReplyDelete
  24. template yang bagus sekali nih,,, mantap buat seo...

    ReplyDelete
  25. Assalam..
    Dah dowmload template mesra SEO, baru terjumpa template ni...
    Manusia yang tak pernah puas dengan apa yang ada..tapi penat juga edit hari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik juga nih,secantik template di atas

      Delete
  26. Assalam..
    Kenapa tak boleh nak save template ni ya?
    Ada apa2 yang tak kena lagi ka? ada code error katanya..
    Macam mana nak tukar ni?

    ReplyDelete
  27. yup, theme thesis ni ramai orang guna untuk SEO.. memang sangat2 menarik

    ReplyDelete
  28. nyoba template bagus dulu ah

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Check pada header dari add page element. Ianya berfungsi sbg meta tag homepage..

      Dasboard > Layout > Header Column (klik edit) > Edit title dan description situ.

      Delete
  30. templatenya bersih banget sob,,pasti mendukung artikel di serp nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya sob, semoga demikian. Ayoh sedot sob... Coba yg version 2.

      ps : post ini link donlot version 1 (bukan v2)

      Delete
    2. Wah ini fresh banget ya sob, templates yg clean dan ramping, pasti udh sob tesis bwt seo yah, Nice post sob.. - wah i harus belajar lagi nih...

      Delete
  31. ijin download yagan,makasih

    ReplyDelete
  32. wah kayaknya ni template bagus buat blog saya nih, akan saya coba dulu ,trimakasih

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum, Ya Allah Ya Tuhan ku, memang ada jodoh betul lah kita dipertemukan disini. Punya lah payah is cari Thesis Theme untuk blogspot, hari nie baru jumpa itu pun sebab is cuba cari kat Google Images. Terima kasih bebanyak lah shah sebab buat template Thesis nie. Kalau wordpress dulu is beli Theme nie pasal minat sangat segala keBERSIHan Theme nie.

    Malam nie jugak is prosess transform theme ini kat blog is.



    Santai iskandarX

    ReplyDelete
  34. TQ BANYAK2 lepas ni aku nak guna hehe

    ReplyDelete
  35. Cantik banget uey, btw cara buat kolom yang di tengah itu bagaimanna ya? planning mau aku pasang di web baruku http://www.paketwisatakarimunjawa.com/

    ReplyDelete
  36. mana nak download templete nie ye.. try click kat link donwload tue, dia refer ke ruangan download 4 shared tp bila klik link kat 4shared, error file not found appeared.

    ReplyDelete
  37. datang sini lagi nak sedut Thesis Version 1 pulak

    ReplyDelete
  38. asssalam admin,jom join blog i..heheh... promote sket...
    worldzuliza.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. wew...
    mantab deh bro..
    maksimal tenan template e om..

    ReplyDelete
  40. http://blogsainspertanian.blogspot.com guna template ni boleh? :)

    ReplyDelete
  41. ijin download gan,, ngeiler ama tempe ini =))

    ReplyDelete
  42. terima kasih bro! memang terbaik lah ,kemas ! Hahah

    ReplyDelete
  43. salam dh dload ,pas tu nk buat ap?leh bg step?

    ReplyDelete
  44. ijin download themes nya gan, thanks ya

    ReplyDelete
  45. salam ziarah ;)
    macam mana nak pakai erk?

    ReplyDelete
  46. Templates yg clean & ramping, pasti udah tesis tested + support seo, nice post sob..

    ReplyDelete
  47. templatenya sepertinya keren... cuma masih setia sama template yg sekarang

    ReplyDelete
  48. Maknyous nih kelihatannya....izin cemot bro!

    ReplyDelete
  49. salam..saya mohon utk download yer admin

    ReplyDelete
  50. download. terima kasih! ^_^

    ReplyDelete
  51. akhirnya bisa ngedownload template SEO. makasih gan !

    ReplyDelete
  52. Bagaimana hendak besarkan coloum post di Home menu

    ReplyDelete
  53. terbaik ni..memang tengah cari untuk Blog blogspot aku..TQ bro.

    ReplyDelete
  54. templatenya sepertinya keren

    ReplyDelete
  55. keren.. templatenya.. seo killer bangets

    ReplyDelete
  56. 'Thesis For Blogger Blogspot (SEO)_3.zip' is unavailable.Berkas ini sudah dihapus :(

    ReplyDelete

Spamming will report.