Thesis For Blogspot — Download

Thesis for blogsspot ke? Entah lah, aku memang banyak terapkan element thesis untuk for blogger blogspot ini. Memandangkan aku meminati thesis dan suka function SEO yang di miliki template popular itu selapas aku cuba kaji dari pelbagai sudut.


Thesis For Blogger Blogspot
Caption bagi gambar ini

Di atas ini antara skin thesis yang aku suka. Anyway sekadar perhiasan ok, untuk kisah dan cerita template ini nanti aku akan publish. Disni aku bagi link download dahulu ( sila klik button di bawah untuk download ).

Template Thesis For Blogspot (2011) sudah tidak relevan dengan tamadun Design dan Onpage SEO masa ini, So sila download Thesis Blogger Template Version 3 yang awesome pada button dibawah.

Thesis Blogger Template V3

Pastikan ikuti tutorial untuk template ini di entri lain. Ok semoga template thesis for blogger blogspot ini di sukai dan memberi seribu makna dalam arena blogging korang dengan SEO.

{ 117 comments.. read them below or add one }

Shahrul Hasanal Shah Danial November 17, 2011
Testing Comment by Auhtor Blog...

1. Hahahaha

2. Huhuhuhu

3. Hihihihi

4. Ekekeke
Aiman Isa Aiman Isa November 18, 2011
haha! testing yang lawak.. nnti aku try :D
Bro Ahmad Bro Ahmad November 18, 2011
Testing komen Shah kekekekee terbaik XD

LULUS
Love Hijau Love Hijau November 18, 2011
hahaa...testing, testing :D
Love Hijau Love Hijau November 18, 2011
SHah, buang word verification, susah la nak komen, sangkut-sangkut
Shahrul Hasanal Shah Danial November 18, 2011
Haha kemain korang hahaha...

ok nanti aku buang word verification tu..
Man Mala Man Mala November 18, 2011
siap testing2 benar kat blog ni :)
testing jugal lah
hehehe
Anonymous Anonymous November 18, 2011
Testing Comment By Anonymous.

1. Walalalawei!!

2. Perghhhhhh~

3. Tu diaaa!@##

4. Terbaekk $%^&
Yastro Yastro January 09, 2012
hahahuhu test jugak bro...hahaha
Yastro Yastro January 09, 2012
malam ni x leh d/load la bro...esok la kot...dh 2 kali try, gagal laaa....:(
Shahrul Hasanal Shah Danial January 09, 2012
Yastro : apasal gagal bro?? Line lembab eik tuk download? takpe. nnt2 la :D
Yastro Yastro January 11, 2012
setle bro..aku dh d/lod malam nih...tq.
Shahrul Hasanal Shah Danial January 13, 2012
haha ok ok nnt bg la link k
Shahrul Hasanal Shah Danial January 13, 2012
Testing reply threaded comment
Najibblog2010 Najibblog2010 January 13, 2012
Jadi pengen nyoba nih.. :D
Shahrul Hasanal Shah Danial January 13, 2012
Thereaded comment publish...
Shahrul Hasanal Shah Danial January 13, 2012
Hahaha. apesal? dapat notification ke? ekekek
Gaung aka fahamimajid Gaung aka fahamimajid January 14, 2012
terbaiklah.kami dah try sekejap..then header yg lame bertindih dgn header yg baru thesisfor blogspot nie..ker kami ade tertinggl step?sekrg kami pakai template asal semula..nk berguru hbis2 dulu tentg tmplte yg terbaik ni.bar nk tukar.sebb bab2 coding n mcm2 ni kami sgt tipis ilmunya..
Shahrul Hasanal Shah Danial January 15, 2012
Hi bro. nice to know u :) .

orite... Blog ni suopport tutorial utk template ni...
bro boleh tgk cara tukar header melalui link di bawah :-

link : Cara TUkar Header thesis for blogspot

Jika ada sebarang masalah. bro boleh like kami di Fan Page FB dari widget "Get Update" pada sidebar tu ye :)
nescafeais.com nescafeais.com January 21, 2012
terbaik ni..memang tengah cari untuk Blog blogspot aku..TQ bro..
Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi January 23, 2012
bro.. nak tahu kalau nak update templete baru ni kena tu kar balik code link lama ka.. ada cara yg lagi mudah.. huhu.. sory menyusahkan..
Shahrul Hasanal Shah Danial January 23, 2012
Means tukar code link lama mcm ne bro? sama je mcm dulu. Ikut je mcm dulu... Akan lepas snippets nnt bro...
Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi January 25, 2012
nak tambah code tuk snippet saja.. ada tak? mls nak edit balik semua code.. hehe
bos bos January 30, 2012
takyah pening2 buat template mesra SEO.download je template ni..hehe...TQ...
Get Natural Health Get Natural Health February 11, 2012
terimakasi banyak templatenya brow, awak demen ma ni template
New Computer Tablet New Computer Tablet February 11, 2012
betul tu,, ni master baik sangat na bagi2 template
HasTLeR HasTLeR February 25, 2012
Asal tak leh bukak? loading lame
Fauzi Blog Fauzi Blog March 06, 2012
template ni bagus sekali. semoga sama hebatnya dgn thesis for wordpress
Shahrul Hasanal Shah Danial March 06, 2012
Insyallah bro. masing2 ada pro and contra kalo compare2.. thanks ye singgah bro =)
Farish Farish March 14, 2012
Salam bro, tumpang lalu. Aku nak guna template nih kt blog aku. Thanks 4 this nice template. :)
sekedar wawasan sekedar wawasan April 10, 2012
wah, mantap banget nih bang,,,jarang banget yg make nih template... ijin download ya... thanks seo...memang...mantap...tap...
sekedar wawasan sekedar wawasan April 10, 2012
menurut ane, nih template terbaik nomor satu gan... dites doctor 100 persen mantap
Shahrul Hasanal Shah Danial April 10, 2012
loading lama kat mana bro ? :D
faizal azri faizal azri April 14, 2012
terima kasih banyak2 bro sebab sudi berkongsi template yg benar2 seo friendly ni dah byk template blogspot yg saya guna pakai dan saya rasa template ini lah yg paling best saya guna
mantap jaya mantap jaya April 18, 2012
template yang bagus sekali nih,,, mantap buat seo...
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang April 18, 2012
Assalam..
Dah dowmload template mesra SEO, baru terjumpa template ni...
Manusia yang tak pernah puas dengan apa yang ada..tapi penat juga edit hari tu...
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang April 24, 2012
Assalam..
Kenapa tak boleh nak save template ni ya?
Ada apa2 yang tak kena lagi ka? ada code error katanya..
Macam mana nak tukar ni?
Akulah.com Akulah.com April 27, 2012
yup, theme thesis ni ramai orang guna untuk SEO.. memang sangat2 menarik
Kupas Tuntas Kupas Tuntas June 07, 2012
nyoba template bagus dulu ah
Info Tips Gosip Info Tips Gosip June 07, 2012
cantik juga nih,secantik template di atas
yobbis yobbis June 08, 2012
This comment has been removed by the author.
Berita Terbaru Berita Terbaru June 26, 2012
Wslm. Check pada header dari add page element. Ianya berfungsi sbg meta tag homepage..

Dasboard > Layout > Header Column (klik edit) > Edit title dan description situ.
belajar belajar July 14, 2012
templatenya bersih banget sob,,pasti mendukung artikel di serp nih
Berita Terbaru Berita Terbaru July 15, 2012
Iya sob, semoga demikian. Ayoh sedot sob... Coba yg version 2.

ps : post ini link donlot version 1 (bukan v2)
blogonlin blogonlin August 04, 2012
ijin download yagan,makasih
sahabat baru sahabat baru August 04, 2012
wah kayaknya ni template bagus buat blog saya nih, akan saya coba dulu ,trimakasih
Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah August 10, 2012
Assalamualaikum, Ya Allah Ya Tuhan ku, memang ada jodoh betul lah kita dipertemukan disini. Punya lah payah is cari Thesis Theme untuk blogspot, hari nie baru jumpa itu pun sebab is cuba cari kat Google Images. Terima kasih bebanyak lah shah sebab buat template Thesis nie. Kalau wordpress dulu is beli Theme nie pasal minat sangat segala keBERSIHan Theme nie.

Malam nie jugak is prosess transform theme ini kat blog is.



Santai iskandarX
multi printer multi printer August 16, 2012
nice template. downloading...
Donny Ien Donny Ien September 03, 2012
TQ BANYAK2 lepas ni aku nak guna hehe
TimVisit Karimunjawa TimVisit Karimunjawa September 13, 2012
Cantik banget uey, btw cara buat kolom yang di tengah itu bagaimanna ya? planning mau aku pasang di web baruku http://www.paketwisatakarimunjawa.com/
solehah solehah September 16, 2012
mana nak download templete nie ye.. try click kat link donwload tue, dia refer ke ruangan download 4 shared tp bila klik link kat 4shared, error file not found appeared.
onn Lajer onn Lajer September 18, 2012
datang sini lagi nak sedut Thesis Version 1 pulak
zuliza iza zuliza iza October 10, 2012
asssalam admin,jom join blog i..heheh... promote sket...
worldzuliza.blogspot.com
yoedha com yoedha com October 17, 2012
wew...
mantab deh bro..
maksimal tenan template e om..
muna munie muna munie November 28, 2012
http://blogsainspertanian.blogspot.com guna template ni boleh? :)
download template download template December 23, 2012
ijin download gan,, ngeiler ama tempe ini =))
sa mic sa mic January 11, 2013
terima kasih bro! memang terbaik lah ,kemas ! Hahah
khasihsuchi khasihsuchi January 12, 2013
salam dh dload ,pas tu nk buat ap?leh bg step?
Blogger Parengan Blogger Parengan January 16, 2013
ijin download themes nya gan, thanks ya
PuanGojes PuanGojes February 24, 2013
salam ziarah ;)
macam mana nak pakai erk?
Study Study February 26, 2013
Templates yg clean & ramping, pasti udah tesis tested + support seo, nice post sob..
Lagi Belajar Lagi Belajar February 26, 2013
Wah ini fresh banget ya sob, templates yg clean dan ramping, pasti udh sob tesis bwt seo yah, Nice post sob.. - wah i harus belajar lagi nih...
Azim Azim March 28, 2013
templatenya sepertinya keren... cuma masih setia sama template yg sekarang
Satujuan IM Satujuan IM March 28, 2013
keren nih templatenya sob
Tips Trik Komputer Tips Trik Komputer April 18, 2013
Maknyous nih kelihatannya....izin cemot bro!
Ema Johari Ema Johari April 30, 2013
salam..saya mohon utk download yer admin
Umi Nazrah Umi Nazrah May 18, 2013
download. terima kasih! ^_^
Kumpulan Informasi Kumpulan Informasi May 19, 2013
akhirnya bisa ngedownload template SEO. makasih gan !
iirma maniss iirma maniss August 05, 2013
Bagaimana hendak besarkan coloum post di Home menu
Pendekar Pendekar August 05, 2013
Threaded comment try and error..

wahahaha...
Hakim Mahmud Hakim Mahmud January 02, 2014
terbaik ni..memang tengah cari untuk Blog blogspot aku..TQ bro.
wallpapers wallpapers January 24, 2014
templatenya sepertinya keren
Mas Mas January 24, 2014
keren.. templatenya.. seo killer bangets
bbm bbm November 21, 2014
'Thesis For Blogger Blogspot (SEO)_3.zip' is unavailable.Berkas ini sudah dihapus :(
Anonymous Anonymous December 16, 2014
link download theme dah broken .. kasi up 1 kali
harga cmp harga cmp March 31, 2015
bagus template nya mas..
Shah Danial Shah Danial April 28, 2015
This comment has been removed by the author.
Shah Danial Shah Danial April 28, 2015
Test paste Youtube link. Paste link only.. Taraaaaa

https://www.youtube.com/watch?v=eQLwdD9BstY
Anonymous Anonymous April 28, 2015
BOLEH SILAKAN MUNA :)
Karimunjawa Karimunjawa May 19, 2015
di tunggu realese downloadnya mas danial? free or premium?
Shah Danial Shah Danial May 26, 2015
This comment has been removed by the author.
karimun jawa karimun jawa June 17, 2015
salam mas shah,
super ini theme, cantik bangets...wajib dipasang untuk blog lama saya..dtungu releasenya mas shah..moga berkah amin
wassalam
kipas angin usb kipas angin usb November 09, 2015
templatenya bagus ya , pengen coba
karimun jawa 2017 karimun jawa 2017 August 20, 2016
Luar biasa template ini, cek validator.w3.org 100%