Cara tukar Header Thesis For Blogspot

Cara tukar header thesis for blogspot pula kali ini yea. sila ikuti cara tukar header bagi template ini di bawah. Dan jangan gunakan cara lain untuk menukar header sebab jika guna cara lain, dynamic heading tag H1 dan H2 template ini tidak akan menjadi betul. Maksudnya dia sudah tidak dynamic.

Apa pun cara tukar header theme ini senang sahaja di mana hanya menukar url dari HTML dan save. Yang susahnya adakah anda sudah memiliki header? sekiranya belum ada dan perlu orang designkan sila hubungi saya di facebook dengan menekan button pada widget social di sidebar tersebut.

Tutorial cara tukar header

Caranya dari HTML > Expand Widget Templates > dan tekan Ctrl + Huruf F (serentak di keyboard PC anda). dan search perkataan photobucket. So gantikanlah URL tersebut dengan url gambar header anda yang boleh di upload terlebih dahulu dari photobucket atau TinyPic.

Tips : Ubah angka pada height tersebut mengikut kesesuaian tinggi header anda ( guna pakai preview and adjust ).

Buat Header Sendiri

Nak buat header sendiri dengan senang tanpa photoshop? anda boleh save as gambar di bawah dan edit menggunakan software photoscape.

Cara tukar header sendiri thesis for blogger
Klik Untuk Besarkan

Sekian dan semoga anda menghasilkan header yang memberikan kombinasi warna dan design menarik. Sekiranya ada masalah dan perlukan designer header sila hubungi saya di facebook.

{ 8 comments.. read them below or add one }

Aiman Aiman November 19, 2011
guna software photoscape... oke, rsa mcm pnh install dah dlu.. try carik sat..
Shahrul Hasanal Shah Danial November 19, 2011
Aiman : A'ah klik link di atas kalo nak download. Jika nak tutorial asas tengok dari link youtube tu. Anyway nak senang klik je gambar aku kat atas tu dan save, lepas tu edit guna photoscape tu.Ada masalh buat header gtau k
Templates Labs Templates Labs November 20, 2011
size, sila nyatakan...terutama width...sbb dalam css 980px, tp image shah pakai 990...cam mana tu?
Shahrul Hasanal Shah Danial November 20, 2011
Owh dari bawah URL tu... adjust je bro Height dan WIDHT tu .. Dia tepat kat bawah URL background tu.. just ubah angka > preview > kalo nmpk puas hati save :D ... nanti aku edit entry ni
awinn awinn February 06, 2012
Lengkap dah semua tutorial saya follow. last sekali baru tukar header..thanx Shah sediakan tutorial yang mudah mcam ni
Farah Farah April 08, 2012
Kenapa header saya jadi kecik admin?
zaireey zaireey June 09, 2012
Dah cuba tapi header tu emmmm. tak jumpa photobucket tu. Sape boleh tolong.
zaireey zaireey June 09, 2012
Akhirnya berjaya juga buat header.Cuba tgk dan komen ye.www.zairedin.com
Tq admin.