Tips Menulis Artikel Dengan Template Ini

Tips menulis artikel dengan template ini ya. Sebenarnya saya menyarankan anda menggunakan heading tag H2 pada artikel ini untuk memberikan point-point tertentu agar ianya lebih cantik (saya dah setting CSS agar heading H2 sesuai di jadikan point).

Tidak faham? ok jika perasan di entri-entri lepas ada tulisan warna hijau dan memiliki border di bawah, itu adalah text yang menggunakan heading h2 pada artikel. Di sini saya berikan tutorialnya. Cuba tengok text di bawah.

<h2>Ini adalah text yang di tutp dengan H2</h2>

bila tutup dengan kod H2 seperti di atas (tutup dari edit HTML masa menulis entri). Maka ia akan menjadi seperti di bawah.

Ini adalah text yang di tutup dengan H2

Maka di sini anda boleh menulis description atau kandungan yang di highlight pada text H2 tersebut.


Sekian dulu untuk tips menulis artikel agar lebih kemas dan ber-style. Hanya sekadar cadangan, sekiranya lebih selesa dengan cara sendiri masih tidak mendatangkan kerugian apa-apa. Tapi kekemasan selalu membangkitakan mood dan aura

{ 15 comments.. read them below or add one }

Aiman Aiman November 19, 2011
heh2... aku akan guna cara nie :D
Shahrul Hasanal Shah Danial November 19, 2011
Aiman Smart kan Bila point2 dia cam ni. Lagi pun aku sgt sarankan guna tag H2 untuk template ini. Sebab title dah automatik H1 pada single post.
Aiman Aiman November 19, 2011
bro,, boleh ke ulang tag h2 banyak2. .?
Shahrul Hasanal Shah Danial November 19, 2011
Nanti aku tgh upload video pasal Heading tag ni friend. wait and see.
Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi January 08, 2012
faham2... tq.. bru tau ada rupanya fungsi h2 dalam entri..
mantap jaya mantap jaya April 18, 2012
wah, makin canggih aja sob,,natural.. karena masang sendiri...google lebih suka yg manual
kernyu kernyu May 21, 2012
kern brow...templatenya
Fara Fara July 20, 2012
simple sgt tutor ni utk saya yg newbie.ble tgk kat html post tu,punya la byk coding..nk letak h2 tu kat mane?
bloger jss bloger jss July 21, 2012
sip lah artikelnya.terimakasih ,salam bloger 988bet agen bola untuk prediksi piala eropa 2012 ,
sumber islam sumber islam July 28, 2012
salam, kenapa popular post saya takde warna macam ini? tolong beritahu plsss.. thank
Berita Terbaru Berita Terbaru July 30, 2012
Wslm. kerana saudra punya version 1. Sila download thesis blogger tyemplate version pada pautan link dibawah

# Download Thesis Blogger Template Version 2
bloggers info bloggers info August 18, 2012
apakah setelah menerapkan teknik ini posisi blog bisa cepat terindex
kamil salleh kamil salleh January 24, 2013
Masih meneliti fungsi ini, perlu pemahaman yg betul baru boleh diedit.