Thesis Blogger Template Version 2

Thesis Blogger Template Version 2 !! Sukacita dimaklumkan kini telah release Thesis Blogger Template version 2.

Agak panjang sedikit masa yang saya peruntukkan untuk menyiapkan template ini memandangkan busy dengan blog² lain bagi menjana kos hidup setiap bulan. Tambahan pula memang saya memerlukan more kosisten untuk melayan 'hard coding' bagi menghasilkan function yang simple untuk simple design, easy and user friendly, SEO point dan lainnya.


Sila klik button diatas untuk download sekarang version percuma Thesis Blogger Template !!

Tips Download

Sebaiknya sebelum anda download template, pastikan removed terlebih dahulu semua sekali widget yang ada pada Dashboard > Layout Blog anda (jika ada sebarang kod button, iklan dan lainnya boleh anda simpan pada notepad buat sementara waktu). Kemudian upload xml file tersebut melalui cara berikut :-

Pengguna Old Blogger Interface

  1. Extract Zip File yang telah anda download
  2. Dasboard > Layout > HTML > tick Expand Full Widget
  3. Upload Thesis Blogger Template xml 
  4. Preivew, jika tiada sebrang kecacatan klik Save.
Pengguna New Blogger Interface
  1. Dasboard > Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Full Widget
  2. Copy (select all) code full template yang ada dalam file zip tersebut 
  3. Pastekan di HTML pada step 1 diatas tersebut
  4. Preview ; sekiranya tiada sebarang kecacatan, Save !!


{ 66 comments.. read them below or add one }

Berita Terbaru Berita Terbaru July 08, 2012
Apa² hal tutorial bagi version ini akan update di link Thesis Blogger template V2 Tutorial ini k.
MUS LIM MUS LIM July 08, 2012
Terimakasih atas upgrade-nya. Saya yakin template thesisforblogspotV2 jauh lebih baik.

Salam...
shahblogger shahblogger July 08, 2012
wslm..Insyallah begitu. Terima kasih kerana meyakini bro.
Harian Post Harian Post July 08, 2012
Stylo la Shah. Aku nak try jugak :)
shahblogger shahblogger July 08, 2012
Thanks bro.. ok ok ; tp ko takde blogspot hahaha
shahblogger shahblogger July 08, 2012
Hehe thanks bro
ahmad ahmad July 08, 2012
Sudah pakai! :) sudah terasa aura hebat template ni....
cikgu Naman cikgu Naman July 08, 2012
wah..nak cuba pakailah..tq ;)
cikgu Naman cikgu Naman July 08, 2012
tapi kalau ada intensedebate mcm mana ye?
rebellion rebellion July 08, 2012
pergh, SEO point kalo pertama aku tengok macam ni, menarik2, tahniah shah :D
dzuandiey dzuandiey July 08, 2012
menarik..pernah guna yang versi lama..interface mantap!!..hehe
Berita Terbaru Berita Terbaru July 08, 2012
Intensedebate : dia kena editing style sket tu bro. dia leh masuk, tp style tuk count/jumlah komen tu akan ada yang hilang sket...
Berita Terbaru Berita Terbaru July 08, 2012
Orite thanks so much dude.!!
Fara Fara July 16, 2012
kirenya templte yg sedia ada tu kte backup tu ke?pastu delete sume template tu dan paste yg kte donlop ni yek??
Fara Fara July 18, 2012
adoi..masalah utk install template dh berjaya setel tp caner nk masuk kat setting?dl ade je yg kat atas skali..skg dh hilang..
cikgu Naman cikgu Naman July 18, 2012
tak dapat lah..kenapa ye

We're sorry, but we were unable to complete your request.

When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:

Describe what you were doing when you got this error.
Provide the following error code.

bX-5ha6pw

This information will help us to track down your specific problem and fix it! We apologise for the inconvenience.
Fara Fara July 19, 2012
tuan
bapekah rekemended size utk bt banner?? saya pny nmpk kepala jer..tak nmpk keseluruhan banner
Thesis Blogger Template Thesis Blogger Template July 19, 2012
bro... Maybe walaupun dah delete widget, tp maybe atribution x delete tu.. Cara mudah cam ni bro (kembali ke OLD BLOGGER INTERFACE DAHULU)

Back to olg blogger interface dan download. dah siap download dan template dah active, leh kembali semula pula ke New Blogger Interface n blogging seperti biasa :)
cikgu Naman cikgu Naman July 23, 2012
hehe..baru je cadang nak buat camtu..tq bro..nanti nak pasang intensedebate tanpa hilang komen lama mcm mana ye..sori ye banyak tanya ;)
cikgu Naman cikgu Naman July 23, 2012
oh ye..kenapa twithandle @shahblogger tak wujud pun?
halim halim July 25, 2012
Camne nak buat garisan memanjang pada tajuk seperti garisan bawah tajuk "Tips Download"?
forblogger forblogger July 26, 2012
Itu namanya heading bro..

Dari post enditor masa nak buat entrim Highligth WORD/KEYWORD yg nak buat tu. Lepas tu klik "Heading"
amirul aslam amirul aslam August 05, 2012
baru upload. tapi widget semua jadi ke bawah. tatau sebab apa.

cbua bro tgok jap.

amiraces.com
Berita Terbaru Berita Terbaru August 07, 2012
Saya dah tukar nama twitter bro heheh
mmg x aktif sana pun
Berita Terbaru Berita Terbaru August 07, 2012
Jika ada widget yg terlalu besar , dia akan turun kebawah (sebab tak pada tetapan lebar kolum)
So jika ada :-

kecikkan widget yg size melebihi 300px.

@

ubah CSS template tuk besarkan width
Dicas Cozinhar Dicas Cozinhar August 08, 2012
Thank you, by the time you devoted to this topic!
I wonder if it is equal to its subject (ForBlogger), with two extended post and the other in two columns?
How can I do this in Thesis.2?
Dicas Cozinhar Dicas Cozinhar August 08, 2012
Thank you, by the time you devoted to this topic!
I wonder if it is equal to its subject (ForBlogger), with two extended post and the other in two columns?
How can I do this in Thesis.2?
laku ,com belanja murah dan aman laku ,com belanja murah dan aman August 09, 2012
mohon ijin untuk dwnload ini template, dan sangat seo friendly
SEPEDA MOTOR INJEKSI KENCANG DAN IRIT JUPITER Z1 SEPEDA MOTOR INJEKSI KENCANG DAN IRIT JUPITER Z1 August 09, 2012
artikelnya sangat bagus dan sangat membantu untuk saya
Template Blogspot Aneh Template Blogspot Aneh September 14, 2012
Baru saja aku download template ini tapi aku urungkan, karena situs 4shared lagi lagi terlalu ribet bos, coba di sahre di disitus lain dong
Bung Dwijaya Bung Dwijaya September 27, 2012
Looks tempting, I might try this.
bloggers info bloggers info November 13, 2012
makasih infonya dan ijin download ya pak ci.......
Anonymous Anonymous December 04, 2012
dah download template ni. tq

kenapa bila publish entri baru, hanya entri tu saja yg keluar di home walaupun dah set Number of posts on main page: 5?
Joe Kabuna Joe Kabuna December 25, 2012
tq bro..br download n baru nk mencuba..
Ieta Mat Sa Ieta Mat Sa'ad February 13, 2013
nak download tp ada virus trojan la pula...
cik Liah cik Liah March 11, 2013
salam,saya baru jer gune thesisi ni harap bg tunjuk ajar ye..
Download Lagu Download Lagu April 18, 2013
izin pakai yang ini bro....kelihatanya memang seo frindly.
Ema Blog Ema Blog April 30, 2013
salam admin, saya mohon izin download dan pakai template ini...tq
Michael Lu Michael Lu May 08, 2013
great theme, thanks so much :D.
Ily Amalina Ily Amalina May 18, 2013
Salam..

saya nak minta izin download untuk blog saya.

terima kasih :)

http://ohduit2u.blogspot.com/
potia casadelarossa potia casadelarossa August 02, 2013
kat mana nak download???? link kat atas "Pautan fail yang anda minta tidak sah."
Pendekar Pendekar August 05, 2013
wah...sini rupanya dia menyorong...hahaha...aku baru nak download ni..dah tak boleh pulak...dush..
shahblogger shahblogger August 05, 2013
Boleh dah bro. Alhamdulillah.. before this 4shared disable account sebab lama x login web 4shared dorang.
shahblogger shahblogger August 05, 2013
Boleh dah bro. Alhamdulillah.. before this 4shared disable account sebab lama x login web 4shared dorang.
Konsultan Pajak Konsultan Pajak October 18, 2013
wah.. hebat niat template nya bro, salam dari Jakarta
Anonymous Anonymous October 18, 2013
boleh bagi link selain 4shared tak..nak download kat ofis ni block plak
fazliDOTmy fazliDOTmy October 19, 2013
ada link lain tak...payahnya aku nak donlod pakai 4shared ni...asik block je...boh kt google drive ke...
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal October 21, 2013
Assalammualaikum...bro,

mselim3 dah best pakai template version lama rasa x nak tukar yg baru lah..ok x?

mselim3

pls: rasa template yg lama tu dah mesra seo...dah. Terbaik.
Brohantu Brohantu June 11, 2014
mintak izin download yer tuan blog...
kamal kamal June 25, 2014
tak boleh download la..
Kamar Set Kamar Set August 06, 2014
terima kasih atas informasinya pak,saya sangat senang sekali bisa menerima informasi yang anda share
Mebel Jepara
Hideo Master Hideo Master September 21, 2014
Minta tukar download link ke Gdrive atau di tempat lain. Expired link
ahmad naim ahmad naim November 24, 2014
expired link la..tak der link lain ker
paket wisata karimunjawa paket wisata karimunjawa March 13, 2015
saya ingin memekai template ini lagi, tp linknya sudah expired.. update plz..
Shah Danial Shah Danial October 10, 2015
Wsslm Ily, sila dapatkan versi terbaru template ini yang lebih sesuai dijadikan jentera duit di Blog anda.

Kami bantu anda setup.

Selamat maju jaya cheer
Shah Danial Shah Danial October 10, 2015
Fazly check latest post, Template v3 update cheer
Shah Danial Shah Danial October 10, 2015
Hi there,

Maaf account kami di 4shared expired. Sila periksa post terbaru kami untuk dapatkan version paling latest Thesis Template V3
Shah Danial Shah Danial October 10, 2015
Salam Naim,

Dapatkan Thesis Template v3 ini. Account 4shared kami telah expired.

cheer