Thesis Blogger Template Version 2

on 7 Jul 2012

Thesis Blogger Template Version 2 !! Sukacita dimaklumkan kini telah release Thesis Blogger Template version 2.

Agak panjang sedikit masa yang saya peruntukkan untuk menyiapkan template ini memandangkan busy dengan blog² lain bagi menjana kos hidup setiap bulan. Tambahan pula memang saya memerlukan more kosisten untuk melayan 'hard coding' bagi menghasilkan function yang simple untuk simple design, easy and user friendly, SEO point dan lainnya.


Sila klik button diatas untuk download sekarang version percuma Thesis Blogger Template !!

Tips Download

Sebaiknya sebelum anda download template, pastikan removed terlebih dahulu semua sekali widget yang ada pada Dashboard > Layout Blog anda (jika ada sebarang kod button, iklan dan lainnya boleh anda simpan pada notepad buat sementara waktu). Kemudian upload xml file tersebut melalui cara berikut :-

Pengguna Old Blogger Interface

  1. Extract Zip File yang telah anda download
  2. Dasboard > Layout > HTML > tick Expand Full Widget
  3. Upload Thesis Blogger Template xml 
  4. Preivew, jika tiada sebrang kecacatan klik Save.
Pengguna New Blogger Interface
  1. Dasboard > Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Full Widget
  2. Copy (select all) code full template yang ada dalam file zip tersebut 
  3. Pastekan di HTML pada step 1 diatas tersebut
  4. Preview ; sekiranya tiada sebarang kecacatan, Save !!


5

{ 59 comments... read them below or add one }

  1. Apa² hal tutorial bagi version ini akan update di link Thesis Blogger template V2 Tutorial ini k.

    ReplyDelete
  2. Terimakasih atas upgrade-nya. Saya yakin template thesisforblogspotV2 jauh lebih baik.

    Salam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..Insyallah begitu. Terima kasih kerana meyakini bro.

      Delete
  3. Replies
    1. Hehe thanks bro

      Delete
  4. Stylo la Shah. Aku nak try jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bro.. ok ok ; tp ko takde blogspot hahaha

      Delete
  5. Sudah pakai! :) sudah terasa aura hebat template ni....

    ReplyDelete
  6. wah..nak cuba pakailah..tq ;)

    ReplyDelete
  7. tapi kalau ada intensedebate mcm mana ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intensedebate : dia kena editing style sket tu bro. dia leh masuk, tp style tuk count/jumlah komen tu akan ada yang hilang sket...

      Delete
  8. pergh, SEO point kalo pertama aku tengok macam ni, menarik2, tahniah shah :D

    ReplyDelete
  9. menarik..pernah guna yang versi lama..interface mantap!!..hehe

    ReplyDelete
  10. kirenya templte yg sedia ada tu kte backup tu ke?pastu delete sume template tu dan paste yg kte donlop ni yek??

    ReplyDelete
  11. adoi..masalah utk install template dh berjaya setel tp caner nk masuk kat setting?dl ade je yg kat atas skali..skg dh hilang..

    ReplyDelete
  12. tak dapat lah..kenapa ye

    We're sorry, but we were unable to complete your request.

    When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:

    Describe what you were doing when you got this error.
    Provide the following error code.

    bX-5ha6pw

    This information will help us to track down your specific problem and fix it! We apologise for the inconvenience.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro... Maybe walaupun dah delete widget, tp maybe atribution x delete tu.. Cara mudah cam ni bro (kembali ke OLD BLOGGER INTERFACE DAHULU)

      Back to olg blogger interface dan download. dah siap download dan template dah active, leh kembali semula pula ke New Blogger Interface n blogging seperti biasa :)

      Delete
    2. hehe..baru je cadang nak buat camtu..tq bro..nanti nak pasang intensedebate tanpa hilang komen lama mcm mana ye..sori ye banyak tanya ;)

      Delete
  13. tuan
    bapekah rekemended size utk bt banner?? saya pny nmpk kepala jer..tak nmpk keseluruhan banner

    ReplyDelete
  14. oh ye..kenapa twithandle @shahblogger tak wujud pun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah tukar nama twitter bro heheh
      mmg x aktif sana pun

      Delete
  15. Camne nak buat garisan memanjang pada tajuk seperti garisan bawah tajuk "Tips Download"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu namanya heading bro..

      Dari post enditor masa nak buat entrim Highligth WORD/KEYWORD yg nak buat tu. Lepas tu klik "Heading"

      Delete
  16. baru upload. tapi widget semua jadi ke bawah. tatau sebab apa.

    cbua bro tgok jap.

    amiraces.com

    ReplyDelete
  17. Jika ada widget yg terlalu besar , dia akan turun kebawah (sebab tak pada tetapan lebar kolum)
    So jika ada :-

    kecikkan widget yg size melebihi 300px.

    @

    ubah CSS template tuk besarkan width

    ReplyDelete
  18. Thank you, by the time you devoted to this topic!
    I wonder if it is equal to its subject (ForBlogger), with two extended post and the other in two columns?
    How can I do this in Thesis.2?

    ReplyDelete
  19. Thank you, by the time you devoted to this topic!
    I wonder if it is equal to its subject (ForBlogger), with two extended post and the other in two columns?
    How can I do this in Thesis.2?

    ReplyDelete
  20. mohon ijin untuk dwnload ini template, dan sangat seo friendly

    ReplyDelete
  21. artikelnya sangat bagus dan sangat membantu untuk saya

    ReplyDelete
  22. Baru saja aku download template ini tapi aku urungkan, karena situs 4shared lagi lagi terlalu ribet bos, coba di sahre di disitus lain dong

    ReplyDelete
  23. Looks tempting, I might try this.

    ReplyDelete
  24. makasih infonya dan ijin download ya pak ci.......

    ReplyDelete
  25. dah download template ni. tq

    kenapa bila publish entri baru, hanya entri tu saja yg keluar di home walaupun dah set Number of posts on main page: 5?

    ReplyDelete
  26. tq bro..br download n baru nk mencuba..

    ReplyDelete
  27. nak download tp ada virus trojan la pula...

    ReplyDelete
  28. salam,saya baru jer gune thesisi ni harap bg tunjuk ajar ye..

    ReplyDelete
  29. izin pakai yang ini bro....kelihatanya memang seo frindly.

    ReplyDelete
  30. salam admin, saya mohon izin download dan pakai template ini...tq

    ReplyDelete
  31. great theme, thanks so much :D.

    ReplyDelete
  32. Salam..

    saya nak minta izin download untuk blog saya.

    terima kasih :)

    http://ohduit2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. kat mana nak download???? link kat atas "Pautan fail yang anda minta tidak sah."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh dah bro. Alhamdulillah.. before this 4shared disable account sebab lama x login web 4shared dorang.

      Delete
  34. wah...sini rupanya dia menyorong...hahaha...aku baru nak download ni..dah tak boleh pulak...dush..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh dah bro. Alhamdulillah.. before this 4shared disable account sebab lama x login web 4shared dorang.

      Delete
  35. wah.. hebat niat template nya bro, salam dari Jakarta

    ReplyDelete
  36. boleh bagi link selain 4shared tak..nak download kat ofis ni block plak

    ReplyDelete
  37. ada link lain tak...payahnya aku nak donlod pakai 4shared ni...asik block je...boh kt google drive ke...

    ReplyDelete
  38. Assalammualaikum...bro,

    mselim3 dah best pakai template version lama rasa x nak tukar yg baru lah..ok x?

    mselim3

    pls: rasa template yg lama tu dah mesra seo...dah. Terbaik.

    ReplyDelete
  39. mintak izin download yer tuan blog...

    ReplyDelete
  40. tak boleh download la..

    ReplyDelete
  41. terima kasih atas informasinya pak,saya sangat senang sekali bisa menerima informasi yang anda share
    Mebel Jepara

    ReplyDelete
  42. Minta tukar download link ke Gdrive atau di tempat lain. Expired link

    ReplyDelete
  43. expired link la..tak der link lain ker

    ReplyDelete

Spamming will report.